Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Знаете ли какво е „литотерапия“?

Питагор учел, че в природата няма нищо излишно, а всичко в нея – живо и неживо -се намира в родство и взаимодействие

минерали лечение

Хората винаги подсъзнателно са усещали тази родствена връзка и започнали да търсят помощ и подкрепа в живата и неживата част от природата. Търсели подкрепа и от минералите. И колкото и да е странно – открили. Появила се дори специална медицинска методика, наречена литотерапия, получила названието си от латинската дума litos, означаваща камък…

За лечебните свойства на минерали и самоцвети, за методиките на приложението им се споменава и в аюрведа, и в китайския трактат „Санхей-Дин“, и в „Скрижали от тибетските лами“, и в други източници, достигнали от древността. Методиката се е използвала от всички известни лекари на древността -Хипократ, Авицена, Парацелз, Амброаз Паре.

С развитието на съвременните фармацевтични технологии лечебното, а и философско значение на методиката на литотерапията съществено било изместено от медицинските препарати. Малцина днес се лекуват с топаз или сердолик или пият еликсир от минерали. Литотерапията дори била наричана лъженаука, породена от мракобесието на Средновековието. Но е известно, че времето, е справедлив съдия и в края на краищата човечеството започва да се връща към натрупаните от вековете и позабравени мъдрости на своите предци. Съвременните специалисти вече обясняват от научна гледна точка защо минералите все пак притежават толкова удивителни лечебни свойства. Оказва се, че камъните са практически идентични с енергетичните вибрации на човека и затова камъните могат да стимулират аналогичните енергийни потоци в човешкия организъм.

Известно е, че съществува положителна и отрицателна енергия, които оказват постоянно въздействие върху човека. Болестта не е нищо друго, освен струпване на негативна енергия. Камъните в природата са най-стабилни в енергийно отношение, като не само съхраняват в себе си позитивната енергия, но и я транслират върху болните органи на хората. Нещо повече, минералите, намиращи се под въздействието на различните планети от Слънчевата система, попиват тяхната положителна енергия и след това я предават на хората, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *