ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

100 грама орехи 4 пъти в месеца правят чудеса за вашето здраве

Обичате ли орехи? Тогава сигурно ще ви е интересно да узнаете каква полза за здравето носят 100 г орехи на седмица

Специалисти от Испания, изучаващи влиянието на средиземноморската диета върху човешкото здраве, провели изследване с участието на повече от 7000 испанци на възраст от 55 до 90 години с повишен риск от развитие на сърдечносъдови заболявания. Експертите фиксирали колко орехи употребяват участниците.

Оказало се, че 100 г орехи – или всякакви други ядки, седмично снижават с 55% риска от преждевременна смърт от сърдечносъдови заболявания и с 45% опасността от смърт вследствие на заболяване от рак. Причината е, че ядките са богати на полиненаситени мастни киселини, микроелементи и витамини. Те съдържат фенолни киселини, полифеноли и фитостероли.

Всичко това оказва противовъзпалителен ефект, снижава оксидативния стрес, подобрява състоянието на съдовете и регулира нивото на захар в кръвта.

Най-полезни сред ядките са орехите – в тях е най-високо нивото на алфалиноленова киселина.

Списание Gardeners’ World съобщава, че наличието на градина позволява да се нормализира емоционалното състояние на човека.

Изследване помазало, че хората, ноито обичат да обработват градинката си, по-рядко се чувстват нещастни или страдат от депресия. 80% от градинарите признават, че са доволни от живота. Това – е с 13% повече, отколкото в контролната група. При това 93% от хората, които имат цъфтящи цветя в градината си, смятат, че грижите за тези растения подобряват настроението им, пише вестник „Феномен“.

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *