Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Приложенията на алоето стават все повече и повече

Още в древността алоето е прочуто с лечебните си свойства

алое приложениеИзвестни са около 300 разновидности на растението с дебели и сочни листа, но не всички са полезни. Най-ценни са алое вера и алое барбаденсис. Според последните изследвания в тях има над 160 полезни вещества – група аминокиселини с противовъзпалително действие, повече от 15 вида ензими, ускоряващи обмяната на веществата, 23 вида полипептиди с имуноукрепващ ефект. Съдържащата се в алое вера и алое барбадвнсис салицилова киселина понижава температурата и успокоява болката, а витамините (главно от групата В) засилват възстановителните сили на организма след заболявания.

Двата вида на растението, които се използват широко в производството на кремове, тинктури, телове, пасти за зъби, намират приложение при заздравяване на рани, при лечението на йародонтоза, възпаления в устната кухина, екземи, астма, запек, стомашни киселини, акне, алергии, ревматизъм, висок холестерол. Сред лечебните им свойства са и очистване на организма от токсините и понижаване на кръвното налягане, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *