Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вазелинът предпазва и омекотява кожата

Вазелинът (търговското име на петролатума) е почти универсален.

Той е превъзходен овлажнител на кожата, успокоява болезнени напукани устни, облекчава кожни възпаления и дори предпазва акумулаторните клеми от окисляване.

Както може да се предположи от името му, петролатумът е дери­ват на петрола. Произведен е от по-тежки петролни продукти, сред които – минерални масла и парафинов восък. Отлична ос­нова е за мехлеми и мазни кремове, но може да се прилага и са­мостоятелно.

За какво помага вазенина:

  • През зимата лекарите често го препоръчват за овлажняване на кожата, защото е по-плътен и задържа в нея повече влага от обичайните лосиони. Идеален е за сухи ръце и крака, особено ако го нанесете на много дебел слой и си сложите ръкавици или чорапи преди лягане. За постигане на оптимална защита нана­сяйте вазелина веднага след душ или вана: Така влагата ще се за­пази, а в същото време съставките му ще проникнат в кожата и ще я направят еластична и мека.

Можете да се възползвате от чудесните качества на вазелина още за:

  • Предпазване на кожата от вятър. Вазелинът изгражда отлич­на защитна преграда между кожата и вятъра.
  • Облекчение при псориазис. Нанесете го върху сухите кожни участъци, засегнати от това заболяване. Вазелинът омекотява кожата и спомага за излющването на коричките.
  • Отстраняване на главови въшки. За да се отървете от досад­ните паразити, резистентни към препаратите, които се предла­гат на пазара, намажете скалпа с дебел слой вазелин, оставете да действа 1 нощ и измийте с бебешки шампоан. Повторете про­цедурата няколко пъти, след което отстранете гнидите с гребен.

Някои считат тази рецепта за твърде трудоемка, защото вазе­линът не се отмива лесно. Ако бебешкият шампоан не помогне, нанесете рядка каша, приготвена от шампоан и царевично брашно. Оставете да се втвърди и измийте с обилно количест­во вода и още шампоан.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *