Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Автентичният вирджински хамамелис е вълшебна билка за кожата

Възползвайте се от лечебните танини на билката, като пригот­вите сами запарка или си купите течен екстракт от магазин за натурални продукти:

 

  • Пригответе тоник за кожата.

Смесете билката с розова вода и здравец и използвайте сместа като успокояващ спрей или ло­сион при кожни проблеми.

  • При охлузвания и навяхвания.

Нанесете тинктурата върху ох­лузени и навехнати места.

  • Хемороиди.

Отсипеге малко силна запарка или течен екс­тракт от билката върху памучен тампон и го наложете върху бо­лезнения участък. Танинът свива кръвоносните съдове и след изпаряването на течността създава усещане за облекчение и разхлаждане. Билката е включена в безрецептурни медикамен­ти за лечение на хемороиди.

  • За успокояване на сърбеж при обриви.

Дръжте запарка от вирджински хамамелис и лайка в хладилника, за да третирате с нея сърбящи обриви, екзема, дерматит, както и кожни пораже­ния при варицела и морбили.

  • За освежаване на дъха.

Като вода за уста използвайте слаба запарка от растението. Има данни, че екстрактът потиска бак­териите в устната кухина и може да се използва за лечение на периодонтит. Не поглъщайте течността.

  • Успокоява възпалени обриви.

Противовъзпалителните, хидратиращите и антибактериалните свойства на билката я правят чудесно средство за терапия на интертриго (подсичане) и ня­кои форми на дерматит. Прилагайте запарката върху засегнати­те участъци с помощта на пулверизатор за цветя; може да полз­вате за същата цел и мека кърпа или памучен тампон, напоени с течността.

Противовъзпа­лителните му свойства правят вирджинския хамамелис отлично успокоително средство след излагане на слънце. Една от състав­ките, хамамелитанин, за която се смята, че предпазва от ултра­виолетовите лъчи, е причина за включването на билката в ня­кои слънцезащитни кремове.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *