ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алое вера е изпитано средство за лечение на кожни проблеми

Учените не са наясно как точно лекува растението, но са добре запознати със свойствата на повечето от активните му състав­ки.

 

Гелът съдържа смолисти вещества, които са естествени болкоуспокояващи средства. Богат на противовъзпалителни аген­ти, той включва в състава си и химикала брадикиназа, действащ като локален анестетик. Магнезиевият лактат облекчава сърбе­жа. Освен това гелът разширява кръвоносните съдове и стиму­лира кръвообращението в третирания участък.

 

Растението е полезно при проблеми като:

  • Леки изгаряния. Ако се приложи навреме, гелът от алое вера намалява интензивността на болката, овлажнява кожата и я предпазва от инфектиране. При слънчево изгаряне облекчава болезнеността. Ако е засегнат обширен кожен участък, вземете топла вана с добавени 1-2 чаши сок от алое вера.
  • Порезни и охлузим рани. Като засъхне, гелът от алое вера об­разува плътен покривен филм, който ускорява заздравяването. Според резултатите от едно експериментално изследване, про­ведено в Лос Анджелис, при дълбоки рани гелът практически забавя възстановяването на тъканите, така че в този случай употребата му не се препоръчва.
  • Псориазис. Гелът успокоява възпалението, омекотява кожата и облекчава сърбежа. Данните от едно изследване сочат, че при 83% от болните е постигнато подобрение с алое вера в рамките само на 4 седмици (срещу 6% от изследваните, използвали неут­рален крем).
  • Акне. Употребата на алое вера се препоръчва при болезнени обриви. В 90% от случаите кожното възпаление отшумява на­пълно за 5 дни. Почти 2 пъти по-нисък е процентът на успешни­те случаи при използване на традиционйите медикаменти за третиране на акне.
  • Херпес зостер. Болезнените лезии заздравяват много по-бър­зо, ако кожата се третира с алое вера. Гелът има противовирусни свойства. Освен това разширява капилярите, като по този начин стимулира кръвоснабдяването на засегнатия участък.

 

 

 

Алоето без което не можем!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *