Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Омекотете острата брада и овлажнете кожата

  • Ако се бръснете с обикновена самобръсначка, първо овлаж­нете добре кожата и брадата: потопете се във ваната, вземете душ или поставете топъл компрес върху лицето за около 10 ми­нути. Когато кожата е влажна, космите са по-прави, а това улес­нява бръсненето. Ако използвате електрическа самобръсначка обаче, кожата и брадата задължително трябва да бъдат сухи.
  • Изберете подходящ крем за бръснене. За предпочитане е да бъде предназначен за чувствителна кожа и да съдържа екстракт от алое вера. Избягвайте ароматизираните козметични продук­ти, както и кремовете с ментол или бензоил пероксид – те може да предизвикат възпаление. Не използвайте сапун за бръснене — кремовете и теловете са по-плътни, което осигурява повече вла­га и по-добра защита на кожата.
  • Избягвайте лосионите за след бръснене. Те са с високо съдържание на алкохол, който изсушава кожата и задълбочава въз­палението. За деликатно омекотяване и изглаждане на кожата можете да използвате екстракт от виржински хамамелис. Пре­паратът е подходящ и за почистване на повърхностни порезни рани.

 

Натурални средства

  • Гелът от алое вера е едно от най-ефикасните природни лекар­ства за разранена и възпалена кожа. Отрежете в основата един месест лист и изцедете прозрачния гел директно върху проб­лемния кожен участък. Можете да използвате и козметичен пре­парат, съдържащ екстракт от растението. Най-добрият избор е гел от алое вера 100%.
  • Авокадото е богато на витамини и масла, които успокояват възпалението и ускоряват заздравяването на кожата. Пасирайте 1 плод и направете маска на лицето си.
  • Краставиците са традиционно средство за лечение на кожни възпаления. Поставете няколко пресни резена направо върху засегнатия участък. Или обелете една краставица, пасирайте я и нанесете пюрето върху кожата. За още по-добър резултат сме­сете краставицата с пасирано авокадо.
  • Кремовете, съдържащи екстракт от невен, също са изпитано средство за третиране на раздразнена кожа, включително и след бръснене.

Защо мъжете остаряват по-бавно от жените?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *