Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези храни са най-вредните за децата!

Храната, с която се тъпчат много деца, нерядко застрашава здравето и дори живота им. Статистиката сочи, че в САЩ всеки ден поне 30 деца получават пристъп на задушаване от храна.

hranaТравматолози от Колумбийския научно-изследователски институт препоръчват на родителите щателно да следят какво ядат децата им. От някои хранителни продукти според експертите ще трябва да се откажем съвсем, коментират от medikforum.ru. На първо място това са разноцветните карамелчета, които много се харесват на децата. Децата страдат по принцип от тъпченето с всякакъв вид бонбони.

Карамелите и дребните бонбони могат да причинят на малките деца смъртоносно задушаване. Учените анализирали всички сигнали за спешна помощ за периода от 2001 и 2009 година с оплаквания за задушаване. Повече от 12 000 случая били за деца с дребни предмети в гърлото. Това означава, че всеки ден е имало по 34 задушаващи се от твърди предмети деца. В 28% от случаите това са били бонбони. Причина за подобни трагични инциденти могат да се откажат също несдъвкани хапки от сандвичи и плодови костилки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *