ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Децата трябва да следват менюто на родителите си!

Най-здрави са децата, които ядат една и съща храна с родителите си.

hranaРазумното въвеждане на храната за възрастни в детското хранене е залог за здраве, твърдят учени от Единбург, Шотландия. Те отбелязват категорично, че е вредно съставянето на специално детско меню, в което преобладават сладкиши, чипс и пици.

Децата днес предпочитат да похапват фаст фууд пред телевизора или пред компютъра, вместо да седнат заедно с възрастните на масата за нормален обяд. Освен, че не спазват общоприетите часове за хранене на закуска, обяд и вечеря, децата и тийнейджърите постоянно хрускат вафли и бургери, като по всяко време се наливат с подсладени газирани напитки, критично описват от medikforum.ru. Именно този маниер на хранене е основна причина за масовото детско затлъстяване. Отговорността е на родителите, които е трябвало от най-ранно детство да формират други навици у потомството си.

Именно родителите разделят трапезите на такива за възрастни – и детски, а последните се стъкмяват именно с любимите на мъниците, но всъщност вредни за здравето им блюда. На детската трапеза има много захар и тесто и малко плодове и зеленчуци. Родителите се стараят да осигурят на децата най-вкусното за тях и на практика ги тъпчат с най-вредното. По тази причина в детското хранене се разкриват редица дефекти, като например недостиг на витамини, особено витамин D, на цинк и желязо. Възрастните започват да усещат, че нещо не е наред, едва когато този тип хранене доведе до трудности в обучението.

Препоръката на медиците е семействата да се опитат да възстановят общите обеди и вечери около голямата маса. Детските порции трябва да се отличават единствено по количеството, но не и по асортимента и вида на храната!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *