Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Високите жени по-често боледуват от рак!

Високите жени по-често от ниските стават жертва на различни злокачествени заболявания. Всеки 10 сантиметра ръст над средния повишават рисковете, твърдят учени от Ню Йорк.

rostЕкип от Колежа по медицина “Айнщайн” е изследвал вероятността високите жени да са по-податливи на някои видове рак в сравнение с по-ниските си връстници. Предположението се потвърдило, коментират от medikforum.ru. Проучена била медицинска статистика за рак на кожата, гърдата, дебелото черво, матката, бъбреците, щитовидната жлеза, яйчниците, както и множествената миелома (рак на кръвта). Рискът за високите жени в постклимактериум се повишава с 13% на всеки 10 сантиметра над средностатистическия ръст. При някои форми (рак на бъбреците, дебелото черво, щитовидната жлеза и кръвта) процентът е още по-висок, от 23 до 29. Така бил направен изводът, че високият ръст има по-голямо значение за развитието на ракови заболявания, отколкото високото тегло!

Самите учени, по собствените им признания, били изненадани от тези резултати. Струвало им се странно това, че толкова много форми на раковите заболявания са свързани с високия ръст. Фактът, че от 19-те проучени видове рак нито един не се среща по-рядко при високите жени, е достатъчно показателен.

Как и защо се случва това, науката все още не е разгадала. Намерението на екипа от “Айнщайн” е да продължи изследванията си, като потърси връзката между хормоните на порастването и развитието – и стряскащата заболеваемост при високите жени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *