Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Водораслите са храната на бъдещето!

Идва времето, когато ще се храним с 1-2 хапчета на ден и те ще съдържат главно…водорасли!

Водораслите формират основата на водната хранителна верига. Те произвеждат въглехидрати, мазнини, белтъчини, витамини и органични минерали. Това са най-бързо растящите растителни организми в природата и имат способността да конвертират големи количества въглероден диоксид (CO 2) в кислород.

Тъй като те са във водата, водораслите  растат много по-бързо, отколкото растенията на земята, защото не изразходват енергия за корени, листа и стебла.  Така те увеличават тройно и четворно биомасата си всеки ден. Това означава, че един акър водорасли може да произведе същото количество протеини за една година, колкото 49 акъра царевица.

Водораслите са изключително разнообразни. Много видове са едноклетъчни микроорганизми, но някои са многоклетъчни, като например 200-метровите водорасли гигант. Водораслите се използват в храните, козметиката, фармацевтичните продукти и биогоривата. Всички водни твари консумират водорасли – от най-малките скариди до най-големите сини китове. Те са в основата на целия живот и ще станат храната на бъдещето.

Причислявани от специалистите към суперхраните, водораслите могат да се приемат и дори в малки количества доставят на организма много ценни и жизнено важни хранителни съставки, които при това не натоварват тялото ни с калории.

Водораслите имат високи нива на протеин, както и различни минерали, витамини като А, С и Е и микроелементи. Те са един от малкото растителни източници на витамин B-12 – една от причините, те често да се включват в храните, за да се избегне липсата на този много важен витамин. Имат значително съдържание на йод, калций и желязо и са с ниско съдържание на мазнини и високо съдържание на фибри. Протеините и витамините във водораслите спомагат за намаляване на умората, а различните съединения в тях показват потенциал да се борят с вирусите и да се включват в лечението на някои ракови клетки.

 

Маска с водорасли от морето

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *