Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Високият холестерол е резултат от дехидратация

Обичате мазничко и се притеснявате за високия си холестерол?

висок холестерол

Да започнем оттам, че трябва да му благодарите! Време е да развенчаем този мит. Високият холестерол не се получава от прекомерен прием на мазнини. Той е резултат от дехидратация. Преди да започнете да се питате какво става с вас, ето малко биохимични факти. Стресът води до дехидратация на клетките. Но тъй като тялото ни е създадено да ни пази колкото и да си вредим, при липса на вода в клетката нейната мембрана се запечатва с холестерол. Произведен от черния дроб, той не позволява загубата на ценни вещества. Така клетката се капсулира и спира да освобождава, но и да приема ценни вещества. Ето защо високият холестерол е само първи сигнал, че нещо не е наред. Той не означава непременно сърдечносъдов проблем. Реално мембраната на клетката е свръх-интелигентен портиер, от който зависи жизнеността на целия организъм.

Мастните киселини

Мазнините, състоящи се главно от наситени мастни киселини, запазват твърдостта си при стайна температура. Животинските мазнини и две растителни – кокосовото и палмовото масло, са високо наситени. Доскоро се смяташе, че са опасни. А те помагат за асимилирането на есенциалните мастни киселини, защитават черния дроб от последствията на алкохолната интоксикация; укрепват имунната система и участват в костния метаболизъм; притежават антимикробни свойства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *