Атакувайте вируса, който предизвиква херпес

При първата поява на загрозяващите мехурчета единственото, което ви интересува, е как веднага да се отървете от тях.

Впоследствие свиквате с мисълта, че най-добрата стратегия срещу херпеса е превенцията, защото веднъж заразите ли се с вируса, не ви остава нищо друго, освен да вземете мерки, за да парирате следващите му атаки. Научете се да разпознавате признаците, предупреждаващи за поредната поява на херпес, и ще можете да му противодействате навреме и ще знаете как да излекувате вируса.

Атакувайте вируса

  • Установено е, че аминокиселината лизин потиска размножа­ването на херпесния вирус. Вземайте ежедневно хранителни до­бавки с 3000 мг лизин до пълното отшумяване на симптомите.
  • При инфекция с херпес симплекс тип 1 фитотерапевтите обикновено препоръчват масло от маточина. В него се съдър­жат вещества, за които е доказано, че потискат вирусната репликация. Германски учени са установили, че при редовна упот­реба на билката честотата на инфекциите значително намаля­ва. Мехлем с екстракт от маточина можете да намерите в мага­зините за натурални продукти и в интернет. Използвайте го толкова често, колкото е необходимо.
  • Намажете херпеса с тинктура от смирна – тази билка атакува директно вируса, причиняващ инфекцията. Предлага се в мага­зините за натурални продукти. Повтаряйте процедурата до 10 пъти на ден.
  • Смесете равни части масло от чаено дърво и зехтин и тре­тирайте херпеса с получения разтвор 2-3 пъти на ден. Според медицинско проучване, проведено през 20-те години на XX в., действието на маслото от чаено дърво е до 13 пъти по-мощно от това на карболовата киселина, която се счита за изключително силен антисептик.
  • Яжте кисело мляко с жива закваска. Редица изследвания со­чат, че съдържащите се в него бактерии Lactobacillus acidophilus потискат размножаването на вируса.
  • Препоръчва се винаги да имате на разположение в домашна­та си аптечка противовирусен крем като Ацикловир (достъпен без рецепта във всички аптеки), за да го използвате веднага щом усетите издайническия сърбеж на появяващия се херпес. Нанасяйте медикамента 5 пъти дневно в продължение на 5 дни. Това ще облекчи болката и ще ускори отшумяването на симпто­мите. Ако реагирате своевременно, кремът може дори да пре­дотврати появата на обрива.

 

Грижа за кожата в 5 хитри съвета

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *