Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Капките за нос са опасни за бременните – виж защо!

Бременните жени, които използват капки и спрей за нос при хрема, рискуват да причинят увреждане на бъдещото си дете.

nosНазалните спрейове са причина за вродени аномалии на сърцето, хранопровода, стомаха и ушите, твърдят от medikforum.ru. До този извод са стигнали изследователи от Бостънския университет, които анкетирали голям брой деца с дефекти и техните майки. След обобщенията на анкетите изследователският екип официално препоръчал на бъдещите майки да не използват капки и спрей, които съдържат фенилефрин или фенилпропаноламин. Тези вещества съдействат за “отпушване” на носа и осигуряват успешно лечение на хремата, но последиците за неродените деца не са приятни.

Аномалиите, които причиняват, не са в групата на тежките родови дефекти и не застрашават живота на децата. Те обаче изискват продължително лечение или хирургическа намеса.

Назалните спрейове са често използвани от жените, но малко от тях си дават сметка каква опасност крият те. Това е установил бостънският екип, след като анкетирал деца с аномалии, родени между 1993 и 2010 година. Беседите с техните майки констатирали, че не става дума за хромозомни нарушения, но жените изобщо нямали представа, че вероятно сами са причинили уврежданията на децата си. По-голямата част от тях се оказали привърженички на споменатите капки и спрейове. Станало ясно, че са ги използвали както през цялата бременност, така и до два месеца преди зачатието. Така опасността от раждане на дете с аномалия била увеличена осем пъти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *