Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Запушеният нос може да причини поглъщане на въздух!

Храната, която приемате, не е единственият виновник за образуването на газове в храносмилателната ви система.

Запушеният нос вследствие на простуда или алергия също може да бъде причина за поглъщане на въздух. Купете си назален деконгестант, за да облекчите симптомите на хремата – така може би ще намалите и оригването.

Ако носите зъбни протези, уверете се, че те прилепват плътно към венците ви. В противен случай ще ви пречат да дъвчете, а това е предпоставка за поглъщане на въздух.

При някои хора хранителните добавки с калциев карбонат освобождават въглероден двуокис в стомаха. Ако искате да приемате калций, изберете друга форма, например калциев цитрат.

Честото оригване може да е предизвикано и от постоянен натиск върху диафрагмата. Дали не сте избрали твърде тесни панталони? Или може би коланът ви стяга? Отпуснете го или облечете по-комфортни дрехи. Плътно прилепналото бельо също може да ви създаде такъв проблем.

Дъвчете със затворена уста, за да намалите вероятността да погълнете въздух. Поради същата причина, а и от добро възпитание, не говорете с пълна уста. Преди да изкажете мнението си за политическото бъдеще на нацията, сдъвчете и преглътнете храната в устата си.

Когато напитката ви е твърде гореща, дайте й време да се поохлади. Не се насилвайте да отпиете – така ще погълнете въздух.

Откажете се от пушенето след хранене. Като вдишвате през цигарата, вие поглъщате въздух. Най-добре би било да се откажете напълно от този вреден навик.

Предлаганите в търговската мрежа антиацидни средства и други препарати, съдържащи симетикон, разбиват големите мехурчета на по-малки. Тези медикаменти намаляват оригването, но не променят количеството на газовете в червата и не влияят на метеоризма. За препаратите с активен въглен се смята, че абсорбират газовете, но липсват каквито и да било научни доказателства за това.

 

Разделното хранене – най-безвредната диета.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *