Белият хляб е храна за мъже!

Италиански диетолози съветват жените да се откажат веднъж завинаги от белия хляб и овесените ядки. Причина за това е високият гликемичен индекс на тези и на още някои храни.

hlebЗа жените тези продукти са рискови заради влиянието на естрогена, отбелязват от medikforum.ru. Мъжете могат да похапват от тях без особени притеснения. Затова пък представителите на силния пол трябва много да внимават със захарта – един от най-честите виновници за натоварване с храни с висок гликемичен индекс. При всички случаи се стига до принудително лечение на произтичащи от това страдания.
Изследването е потвърдило опасенията, че жените с тяга към храните с висок гли-индекс имат проблеми със сърдечно-съдовата система. При тях склонността към подобни заболявания е двойно по-висока от нормалната.

Негативното въздействие на посочените храни върху женския организъм е обусловено от хормона естроген. Той активира производството на глюкоза и повишава нивото й в кръвта. При мъжете хормонът андроген действа в обратна посока – забавя глюкозния синтез, затова храните с висок гликемичен индекс не са им опасни.

Високо гликемичните храни съдействат освен това за натрупването на наднормени килограми. Ако искаме да ги смъкнем – не бива да се отказваме от всички въглехидратни продукти; доброто меню трябва да съдържа подходящите въглеводороди. Само че вместо бял хляб и овесени ядки следва да избираме храни, приготвени от цели зърна.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *