ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пушенето на марихуана помага при болестта на Крон

Редовното пушене на медицинска марихуана помага да се подобри състоянието на пациенти с болестта на Крон.

cronБолестта на Крон е тежко възпалително заболяване на стомашно-чревния тракт, припомнят от medportal.ru. В хода на изследване, проведено от израелски учени, пълна ремисия е постигната в половината от случаите. Резултатите от тези опити са публикувани в списание Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Описаното заболяване по същество е грануломатозно възпаление на стомашно-чревния тракт. То може да порази всяка част от него – като се започне от устната кухина, и се стигне до правото черво. И досега е неясно каква е точната причина за появата на това тежко заболяване. Възможно е причините да са генетични, възможно е да става дума за инфекция или за имунологични фактори. Основните симптоми са болки в корема, диария, прилошаване, повръщане, треска, загуба на тегло.

Терапията, която се прилага, има за цел да намали честотата на рецидивите. Обикновено се прилагат кортикостероидни препарати, антибиотици, имунодепресанти. В най-тежките случаи се стига и до хирургични интервенции.

В медицинския център Meir за целите на споменатото изследване са били привлечени 21 пациенти с тежка форма на заболяването. Тези хора не се поддавали на обичайните терапии. 11 от тях в продължение на осем седмици получавали по две цигари с канабис , като съдържанието на “тревата” било прецизно дозирано по медицински показатели. Останалите 10 били в плацебо-група за контрол.

Резултатите надминали очакванията на лекарите: петима пациенти постигнали пълна ремисия, подобрили се апетитът и сънят им. При останалите от групата на марихуана също имало положителни промени – например трима успели да се откажат от зависимостта си от приеманите дълго време медикаменти. В плацебо-групата имало частично подобрение у четирима пациенти. Авторите на изследването правят постъпки за неговото продължение и разширяване на тестовете с по-голям брой доброволци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *