Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мързеливи ли сте?

Винаги ще избера един мързелив човек да свърши трудна работа, защото той ще намери най-лесния начин за това! – Бил Гейтс

Какво е мързел? Това е състояние на пасивност и липса на усилие да направиш каквото и да било. Нямаш желание да промениш нещо и оставяш живота ти да тече еднообразно. При някои хора мързелът е следствие от здравословен проблем в организма– нарушена хормонална дейност на щитовидната жлеза, анемия, хронично бъбречно заболяване и други, които изискват съответно лечение. Но…сигурно ви мързи да отидете на лекар? Ако сте уверени в своето здраве, единствено от вас зависи да не се поддавате на мързела. Ето няколко прости съвета как да го преодолеете:

  1. Ако имате да свършите някаква работа, но ви се струва много голяма и уморителна, разделете я на няколко части. Например, седите пред компютъра и не ви се става да измиете пода. Станете и изчистете първо коридора, седнете пред компютъра и след 30 минути станете, за да измиете кухнята, а след още 30 минути пуснете прахосмукачката.
  2. В някои случаи мързелът ви се дължи на това, че сте преуморени и сте изчерпали енергията си. Дайте време на тялото ви да почине, наспете се и се разходете на чист въздух.
  3. Липсата на мотивация също е причина за мързел. Трябва да се замислите сериозно за значението на дейността, която трябва да извършите и да дефинирате целите си. Изяснете за себе си кой искате да бъдете и каква визия искате да имате.
  4. Не мислете за трудностите и пречките, които биха се получили при изпълнението на дадена задача, а наблегнете на предимствата и положителните резултати.
  5. Вашето въображение има голямо влияние върху ума ви, навиците и действията ви. Представете си как изпълнявате задачата лесно, енергично и ентусиазирано. Направете така преди да започнете да вършите нещо, а също и когато се чувствате мързеливи или когато умът ви нашепва да изоставите това, което правите.
  6. Мислете за всяка дейност като за упражнение, което ще ви направи по-силен, по-решителен и по-настоятелен.
  7. Не отлагайте днешната работа за утре – това също е форма на мързел.
  8. Гледайте успешните хора и как те не позволяват на мързела да ги победи. Поучете се от тях, контактувайте с такива хора, изработете си правила за мотивация, като казвате на себе си: Аз мога да постигна целта си! Както могат други, така мога и аз! Не съм по-некадърен от останалите успели хора!

Преодоляването на мързела изисква усилия всеки ден! Всеки път, когато действате, вие увеличавате вероятността да постигнете целите си и да подобрите живота си.

 

Не ти се прави нищо? Страхотно!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *