Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Остаряваме по-бавно с пет витамина от храната!

Експерти от Бостънската група на Американската анти-ейдж асоциация назоваха полезните вещества, които забавят окислителните процеси в организма и помагат за обновяването на тъканите. Ето кои са те според класацията на www.kp.ru :

vitamini* Бета каротин – антиоксидант, който в организма се превръща във витамин А.Много важен за поддържането на зрението, имунната система и еластичността на кожата. Бета каротинът защитава кожата ни от слънчевата радиация и от рак на кожата. Лекарите препоръчват преди слънчеви бани да похапваме салата от моркови или няколко плодчета кайсии – със защитна цел. Най-добро съдържание на бета каротин има в младите картофи, зелените чушки, пъпешите и пресните кайсии.

* Фолиева киселина – помага на бременните по-лесно да износят плода и той да е здрав, нормално развит. След 45-годишна възраст предпазва от сърдечно-съдови заболявания и нервно изтощение. Съдържа се в пълнозърнестия хляб, брюкселско зеле и броколи, зелен боб и млад грах.

* Витамин В15 или пангамова киселина – мощен антиоксидант и чистач на организма от токсини. Подобрява физическата издържливост и обмяната. Предпазва от израждане на клетките и продължава пълноценния им живот.

* Витамин С: той е №1 от раждането до самата ни смърт. Нужен е за всички функции на организма, от обмяната до защитата от инфекции. Най-много го има в киселото зеле, цитрусите, боровинките.

* Витамин В10, или парааминобензоена киселина. Предпазва ни от вредното въздействие на озона, поради което често го влагат в слънцезащитните кремове. Стимулира образуването в организма на интерферон – белтък, който помага на организма да се предпазва от инфекции. Съдейства за съхраняване еластичността на кожата, предпазва от ранно побеляване на косата. Най-много се съдържа в прясното козе и овче сирене, пресните орехи, яйчения жълтък и свежото говеждо месо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *