Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спрей от люти чушки помага при херпес зостер

Назален спрей, приготвен от компоненти на лютата чушка, облекчава последиците от мъчителното страдание “херпес зостер”.

red_hot_chilliДиагнозата “херпес зостер” в много случаи означава усложнения, сред които продължителна невралгия. Изследователи от медицинския център California Headache Centre разработиха новия медикамент с идеята да неутрализират тези усложнения.

Херпес зостер се причинява от вторично активиране на вируса на варицелата, обясняват от medikforum.ru. Когато един човек прекара в детството си варицела, вирусът на болестта остава в пасивно състояние в нервите му. Човекът не боледува, тъй като имунната му система потиска вируса. След време – от възрастта, поради стрес или отслабване на имунитета по някаква причина, вирусът се събужда. Той причинява възпаления и увреждания на нервите, мъчителни обриви и болки по лицето, корема или гърдите.

Пристъпите на херпеса продължават до две седмици и при 20% от болните се развива последваща невралгия. Невралгичните пристъпи могат да продължат до три месеца. Болките са силни, мъчителни – могат да бъдат парещи, “пробождащи”, човъркащи и т.н. Състоянието на болните се облекчава чрез малки дози антидепресанти.

Новият американски спрей разчита на действието на капсаицина – компонента, който прави чушките люти. Когато човек хапне люта чушка, капсаицинът предизвиква парене – усещането за това се дължи на активацията на нервните клетки. При невралгични пристъпи след херпес зостер капсаицинът действа обратно – лишава клетките от чувствителност. При клиничните изпитания спреят намалявал с 40% интензивността на болките и подобрявал качеството на съня.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *