Здраве от природата при херпес зостер

Здраве от природата при херпес зостер

  • Мазила. След като мехурите изчезнат и раните заздравеят, можете да нанасяте крем със съдържание на капсаицин (лютивата съставка в лютите чушки) три до четири пъти на ден, за да предотвратите ПХН.
  • Гелове. Теловете, съдържащи глицирхицин, активното вещество в женското биле, облекчават болката при херпес, когато се втриват в засегнатия участък 3-4 пъти дневно.
  • Спокойствие. През първите дни от появата на херпеса се препоръчва почивка на легло, особено ако е налице и треска. Течността от мехурите е източник на зараза и всеки, който не е преболедувал от варицела, може да се зарази, затова сменяйте чаршафите по-често.
  • Успокойте кожата си. За да заздравеят раничките от херпеса по-бързо, прибавете няколко капки масло от роза, лавандула, бергамот или чаено дърво към водата във вана­та. Преди това ги смесете с основно масло (например рас­тително).
  • Притъпете болката. Маслото или лосионът от невен, втривани в засегнатото място няколко пъти дневно, могат да облекчават болката. Направете си смес от два стрити ас­пирина и две супени лъжици масажен спиртен разтвор и нанасяйте върху възпаления участък, за да успокоите нерв­ните окончания.
  • Облекчение за сърбежа. Колоидалното овесено браш­но – вид фино смляно овесено брашно, се продава в апте­ките и може да се добави към водата във ваната за облек­чение на сърбежа. Но внимавайте, когато влизате и излизате от ваната, за­щото овесеното брашно може да направи повърхността хлъзгава. Други средства за облекчение на сърбежа са ви­тамин Е или гел от алое вера.
  • Охладете раните. Поставяйте пакети с лед върху засег­натите участъци за 10 минути. Правете пауза от 5 минути между отделните процедури..
  • Напудрете кожата си. За да не се търкат дрехите в меху­рите по кожата ви, напудрете тялото си със колоидално ове­сено брашно.

 

 

Грижа за кожата в 5 хитри съвета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *