ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Безплатен обяд уби 20 деца!

Трагедия! 20 деца починаха и още 50 берат душа в болница, след като обядваха безплатно в школска столова в малък индийски град.

otrovaТрагедията, за която гръмнаха световните медии, се случи в щата Бихар, в североизточната част на Индия. Малкото градче Чхапра стана известно заради страшното известие, че децата на възраст под 10 години са ставали жертва на престъпни действия. При аутопсията на починалите мъници са били открити химикали, които не следва да бъдат влагани в храната, уточнява topnews.ru. В момента се провежда разследване в държавното училище, където се случи трагичната история.

Децата са били нахранени с традиционно за аюрведическата кулинария блюдо – кичари, което се приготвя от леща и ориз. Безплатните хранения се предоставят за деца от бедни семейства в рамките на социална програма за 29 индийски щата. Бихар е един от най-бедните и гъсто населени щати на страната. Безплатните обеди се ползват с голяма популярност. Много деца ходят редовно на училище, за да получат топла храна поне веднъж на ден.

Вероятно ще стане известно, че оризът или лещата са били обработвани с някакъв химикал. Циничното в жестовете на благотворителност и социална подкрепа за бедните нерядко се изразява в това, че на тях им се предоставят храни с лошо качество или негодни за консумация. И това съвсем не се случва само в най-бедните райони на Индия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *