Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не бързайте да прерязвате пъпната връв на новороденото!

Ако изчакате с прерязването на пъпната връв на новородено три минути – вие му давате шанс в бъдеще да има по-стабилно здраве!

pupnaТази теория развива екип от британски учени, информира medikforum.ru. Здравните власти на Острова подготвят нови служебни инструкции за родилните отделения, с които се препоръчва пъпната връв да се реже след първата минута. Според сегашната практика това се прави преди нейното изтичане. Експертите на Световната здравна организация дори препоръчват за манипулацията време до третата минута.

Оказва се, че задържането повишава нивото на желязото в кръвта на бебето, докато бързият вариант залага опасност от дефицит на желязо. Това е свързано с количеството майчина кръв, което мъникът продължава да получава след раждането си от плацентата. По-продължителното задържане на пъпната връв пък създава опасност от развитие на жълтеница.

Британските изследователи са направили своите изводи, изследвайки ражданията на 3 911 жени. По-късното отрязване на пъпната връв не създава някакви опасности за родилката. Във времето се проявила описаната закономерност: децата с по-късно прерязана пъпна връв били с по-добри здравни показатели от останалите. След такова задържане новородените съхранявали 1-2 дни високи стойности на хемоглобина, а в рамките на следващите 3-6 месеца по-рядко развивали дефицит на желязо.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *