Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тези храни предпазват от диабет!

Диабетът атакува организма, когато по някаква причина е нарушен механизмът за усвояване на глюкозата.

СПравилното хранене помага подобен риск да бъде предотвратен, информират от medikforum.ru. Менюто с достатъчно витамин С е доброто решение в случая. Защитени сте във висока степен, ако редовно похапвате ябълки, круши и боровинки.

Рискът от диабет може да се управлява и да се сведе до минимум. За това е нужно да се мисли предварително, а не когато болестта е отключена. Добрата профилактика предполага богата плодово-зеленчукова добавка във всекидневното хранене. Най-добри в случая са портокалите, ягодите, бяло зеле, български чушки и киви.

Механизмът на защита е обяснен от науката: витамин С блокира свободните радикали, които повреждат клетките на организма и с това пречат за нормалното усвояване на глюкозата. Именно тези нарушения с времето довеждат до развитие на диабет.

Цитираното изследване се основава на 12-годишни наблюдения. Обследваните доброволци чрез промените в здравословното си състояние доказали, че колкото по-стабилни са постъпленията на витамин С с храната, толкова по-малка е опасността от заболяване. В конкретния случай любителите на плодово-зеленчукова добавка боледували от диабет с 63% по-рядко от останалите.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *