Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как помагат терапевтичните вани?

Още от дълбока древност ваните се използват като универсална терапия за всякакъв род здравословни проблеми – от камъни в бъбреците до ухапвания от змии.

 

Сега разполагаме с по-надеждни средства за лечение на сериозните заболявания, но при по-леки неразположения (като сърбяща кожа, болки в мускулите, болезнени стави, безсъние и тревожни състояния) трудно можем да открием нещо по-ефикасно от живителната вода.

 

Топлата отпускаща вана неусетно масажи­ра уморените мускули и стимулира кръвообращението, ускорявайки пренасянето на хранителни вещества към тъканите, и в същото време спомага за елиминиране­то на млечната киселина и други отпадни вещества, отговорни за болката. Една го­реща вана може дори да ви помогне да изгорите няколкото калории в повече, но не бива да стоите дълго във водата, защо­то топлината може да доведе и до възпа­ление.

Контрастната хидротерапия е техника, практикувана от векове. Баните с гореща и студена вода карат кръвоносните съдове да се разширяват и свиват. Това стимулира кръвообращението, намалява възпаление­то и подобрява функционирането на всич­ки органи и системи. Природолечителите са убедени, че методът способства и за ук­репване на имунната система. За да из­пробвате това вкъщи, седнете в топлата вана и използвайте душа, за да се обливате със студена вода. Винаги започвай те с го­реща вода и завършвайте със студена.

 

Терапевтични бани лекуват още:

  • Баните на ходилата и седящите вани също могат да ви донесат бързо и лесно облек­чение при редица здравословни пробле­ми—от главоболие до хемороиди.
  • При повишена температура, хрема или главоболие потопете ходилата в топла вода, в която сте поръсили синап на прах. Това ще стимулира кръвообращението и ще намали налягането в кръво­носните съдове в областта на главата.
  • При хемороиди разтворете във водата 1 шепа английска сол.
  • За облекчаваща баня на ходилата доба­вете към топлата вода 2 капки масло от пиперлива мента и 4 капки масло от розмарин.

 

На море във ваната

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *