Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с мускулното схващане на краката?

Внезапният мускулен спазъм може да причини доста силна болка. Обикновено това се случва с мускула на прасеца, но понякога се засяга ходилото или ръката. При повечето хора схващането се появява рядко. Самолечението с природни средства, както и някои промени в начина на живот предотвратяват повторната поява на проблема.

 

Болката от схващането се дължи на прекомер­но, продължително и необичайно мускулно съ­кращение. Към възможните причини спадат натрупването на млечна киселина в претоваре­ния мускул, засегнат нерв поради повтарящо се движение, стоенето или лежането в неудобна поза, както и недоброто кръвоснабдяване.

 

Профилактика

  • Консумирайте пресни зелени зеленчуци (осо­бено лечебна поточарка и магданоз), пресни плодове, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти, които снабдяват мускулите с калций, желязо, магнезий, калий и цинк, необходими за правилното им функционира­не. Пийте много течности.
  • Спортувайте умерено всеки ден, но ако това включва продължително повтарящи се дейст­вия като бягане и плуване, разтягайте муску­лите за 5 минути на всеки половин час.
  • Вземайте топла вана, преди да се отдадете на почивка, и се затопляйте в леглото.
  • Избягвайте прекомерната употреба или не­достига на готварска сол.
  • Преди лягане изпивайте чаша чай от черве­на калина, лайка и върбинка.

 

Лечение

За да облекчите състоянието, разтегне­те схванатия мускул и го размачкайте, за да разсеете остатъчното напреже­ние.

Ароматерапия

Наложете топъл компрес от лавандулово, риганово или джинджифилово масло. Прибавете 1-2 капки в съд с гореща вода. Оберете повърх­ностния филм с парче, внимателно го изцедете и наложете върху крака.

Хомеопатия

Намажете засегнатия мускул с крем с Arnica.

Кога да потърсите медицинска помощ

  • Ако често страдате от мускулни спазми.
  • Кракът ви се схваща, докато ходите.
  • Мускулният спазъм продължава повече от 1 час.
  • Схващането на крака е свързано с лошо кръвоснабдяване.

 

Ахупресура и алтернативна медицина

С палец натиснете първо леко, а после по-интензивно точка ПМ 57 в средата на задната част на прасеца, където мускулът и сухо­жилието се срещат. След това натиснете за няколко секунди точка ПМ 54, разположена в средата на колянната свивка от вътрешна страна. Не правете това при бременност.

Алтернативната медицина предлага и този световен метод от ново поколение, който премахва болката за броени минути, благодарение на силата на електрическите импулси. СТОП ПЕЙН (STOP PAIN) е универсален вибромасажор, който ще ви помогне да се сбогувате с болките във врата, раменете, кръста, гърба, китките, коленете и т.н. завинаги.

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ…

Употребата на оцет, смесен с топла вода и мед, облекчава болезнените спазми. Когато получите схващане, опрете се с ръце към стената, като стъпите назад с цялото стъпало на засегна­тия крак.

 

Кой са най-важните точки и меридиани в акупресурата?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се справим с мускулното схващане на краката?

  1. андро каза:

    най бързо,трябва да се опъне мускула(пример)ако е на крака,опъваш го и с ръката опъваш палеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *