Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо жените понасят стреса по-лесно!

Доказано е, че жените се справят със стресовите ситуации по-бързо и успешно от мъжете. А защо?

stresНово изследване доказва, че обяснението се крие в хормона естроген: той блокира негативното влияние на стреса върху мозъка. Естрогенът определено има защитни функции, е обобщението на екипа от университета в Бъфало – САЩ. Изводите са били направени сред поредица опити и наблюдения с плъхове.

Самките видимо се справяли по-добре от мъжките екземпляри при различните негативни въздействия, обясняват от medikforum.ru. Екипът инжектирал на самците известни количества естроген и стресоустойчивостта им видимо нараснала.
Изследователите са установили, че стресоустойчивостта на самките всъщност зависи от нивото на фермента ароматаза, произвеждан от надбъбречната жлеза. Повишеното му количество се отразява върху работата на мозъка, където негативните въздействия на стреса на практика се неутрализират. Сега следва въпросът: каква е практическата стойност на това откритие?

Учените смятат, че мъжете могат да бъдат подпомагани в борбата със стреса чрез нов тип лекарство. То следва да е алтернатива на естрогена – такава, която не води до свойствените на хормоналните препарати странични ефекти. Защото е ясно, че ако за целта се използва самият естроген, последиците за мъжката същност на един пациент могат да се окажат доста смущаващи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *