Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Специални шампоани пазят косата от водата в басейна

Дезинфектантите в басейна са по-опасни за косата от морската сол

коса цвятОт хлора косъмът губи своята еластичност и се накъсва. От медните соли, които се слагат в басейните, боядисаните коси се увреждат. Светлите се оцветяват в зеленикаво, черните и червени коси загубват интензивността на цвета си и блясъка. Специалистите съветват да се ползва козметика с“ протектори на цвета“. Съставките й затрудняват разрушаването на пигмента в косъма и съхраняват цвета.

През лятото задължително, независимо дали сте с естествена или боядисана коса, се ползват спрей-лосиони със слънцезащитна формула. Впръскват се в чиста коса, около косъма се образува защитен филм, който го пази от изсушаване и не позволява да се наслагва хлор. Продуктите са обогатени и със специални подхранващи съставки.

За по-здрава коса са домашните шампоани с жълтъци, изключително богати на протеин. Залейте 1 с.л. желатин (богат на колаген) с 3 с.л. хладка вода и изчакайте 30 минути да набъбне. Сложете съда на водна баня, за да се затопли и желатинът да се разтвори напълно. Прибавете два разбити на пяна жълтъка. Разделете на лехички косата и втрийте за 10 минути шампоана. Измийте с топла вода.

Сухата коса се нуждае от хидратация и подхранване. Такъв шампоан е с масла. Залейте 1 с.л. желатин с топла вода и набъбне ли, прецедете. Добавете 1 ч.л. ябълков оцет, по 2 капки масло от конски босилек и розмарин (или жасмин) и 70 мл топла вода. Преди да нанесете шампоана, разбийте жълтъци на пяна и ги втрийте в скалпа (те отмиват маслата). Изсипете част от шампоана и измийте.

Боядисаните коси искат натурални маски с двойно действие: подхранване и съхраняване на цвета. Смесете гроздов сок, ленено семе и мед. Нанесете маската на чиста коса – по дължина на косъма, за 30 минути. Или с авакадо: смачкайте с виличка парче плод, прибавете разбито на пяна яйце, 1 с.л. лимонов сок и 2 с.л. Зехтин.

Внимание: Боядисайте косата не по-рано от месец преди ваканцията, за да може структурата на косъма да се възстанови, пише вестник „.Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *