ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кокосова грижа за двустранна красота

С вкусния плод може да се погрижите за красотата както отвън, така и отвътре

Вътрешността на кокосовия орех съдържа бяла твърда ядлива ядка (сърцевината) и кокосова вода (мляко), които намират широко приложение в кулинарията. Истински балсам за кожата и косата е натуралното масло, което се извлича чрез студено пресоване на ядката под формата на твърд крем. На нормална температура то е в твърдо състояние. Вземете ли го в ръце, омеква. Ако го загреете на водна баня, се превръща в натурално олио, използвано не само в готвенето, а и в козметиката.

Ароматната мазнина е в челната тройка на най-употребяваните в козметиката масла. Заедно с маслиновото и палмовото се използват за направата на сапун. Маслото от кокос е подходящо за всички типове кожи – млада, зряла, суха, чувствителна, нормална, включително и мазна. Хидратиращото му действие се дължи на полезните растителни наситени мастни киселини, които бързо се абсорбират от кожата, без да запушват порите, я омекотяват. Маслото е коктейл от антиоксиданти, витамини, калий, фосфор, желязо… То има и почистващо действие, премахва горния мъртъв слой на кожата и я прави по-свежа и гладка. Антисептичният му ефект се дължи на лауриновата киселина. В древността маслото се е използвало за лечение на себореен дерматит, обриви и псориазис.

Ароматното масло намира приложение и в слънцезащитната козметика. Освен че пази кожата от вредните лъчи, то съхранява по-дълго време и бронзовия загар. Предпазва от напукване ръце и пети.

Препоръчваме ви ароматни процедури с кокосово масло и мляко (от био-магазините).

За всеки тип кожа може да си приготвите пилинг маска, като смесите 1 с.л. кокосово масло, малко кафява захар и 1 ч.л. мед. Ако кожата ви е мазна, добавете 2 с.л. изцедено мляко, при суха – 1 с. л. сметана. Смесете продуктите и ги нанесете на лицето. Масажирайте в продължение на 2 минути. Измийте с топла, после със студена вода.

И още една. Към 1 с.л. кокосови стърготини (от магазина) добавете 1/2 с.л. оризово брашно (пуснете зърната в кафемелачката) и 2 с.л. кокосово мляко. Нанесете маската с пръсти, като леко я втривате в кожата. След 15 минути изплакнете с вода със стайна температура.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *