Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възхвала на месото

Какво вредно има в месото, от което категорично се отказват вегетарианците?

месо

И наистина ли, употребявайки само плодове, зеленчуци и ядки, човек може да доживее до сто години?

Месото действително провокира развитието на атеросклероза и инфаркт на миокарда. Но това се отнася само за мазните сортове, и то ако се поглъща в огромни количества всеки ден. Яжте 2-3 пъти седмично постно говеждо, нетлъсто телешко и птиче месо и никакви болести не ви заплашват. А организмът редовно ще получава порция животински белтък – „строителния материал“, отговарящ за правилната работа на нашите мускули, и аминокиселини.

Аргумент в полза на употребата на месо е лечението на анемия заради съдържащото се в него желязо. Освен това месото е богато на витамини от група В и цинк, който е необходим за нормалната работа на мозъка.

Заешкото е шампион по съдържание на белтък. То е най-богатият и полезен продукт по съдържание на мастни ненаситени киселини. Заешкият черен дроб е е особено полезен след тежки заболявания и за деца, и за възрастни.

Кокошето месо подобрява работата на стомаха.

Овнешкото е полезно за хора на преклонна възраст, а агнешкото – за децата. В него има много флуор, предпазващ зъбите от кариес.

Полезни са и субпродуктите. Свинският мозък е наситен с фосфор. Говеждото сърце е източник на биотин, подобряващ кожата, укрепващ косите и ноктите. Кокошият черен дроб е богат на белтъчини, минерали, витамини С и В, желязо и фолиева киселина, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *