ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-полезна за здравето е златната среда – и зеленчуци, и месо

Вегетарианците не получават в достатъчно количество аминокиселини и редица жизненоважни белтъчини, необходими за строежа на клетките

вегетарианец

И ако възрастен човек може да попълни този недостиг с изкуствени витамини от аптеката, то за децата е необходимо пълноценно хранене. А за лечението на някои болести е достатъчно само да се премине на здравословно хранене, да се изключат от менюто тлъстите меса и полуфабрикатите и доброто самочувствие, както и скорошното оздравяване ще станат факт.

За последните 250 години вегетарианството е изминало дългия път от модна индийска диета до психическо заболяване. Вегетарианци и месояди – два враждуващи непримирими лагера. Всеки човек сам решава каква позиция да заеме и към кой от двата да се присъедини. Само да не забравяме, че във всичко трябва да се спазва мярката и да се придържаме към златната среда. Лекарите отдавна се отнасят към орторексията – патологично увлечение към здравословния начин на живот, като към психическо разстройство. Махнете от тази фраза думата „патологично“ и всичко ще е отлично, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *