Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дафиновият лист – не само подправка, но и лекарство

Популярната подправка дафинов лист присъства във всяка кухня, но не всички знаят, че отварата от нея има противовъзпалително, противомикробно и имуностимулиращо действие

дафинов лист

Затова отварата от дафинов лист се прилага за лечение на различни болести в народната медицина.

При заболявания на храносмилателните органи

Отварата има свойството да подобрява храносмилането и да повишава апетита. Използва се при лечение на хроничен холецистит, жлъчнокаменна болест, метеоризъм.

4 г сухи листа се заливат със 100 мл вода. Кипва се и се държи на слаб огън 5-10 мин. Изстудява се и се пие на малки глътки до две чаши на ден.

За изчистване на ставите

5 г сух дафинов лист се наситнява и се залива с 300 г топла вода. Кипва се и се оставя за няколко минути да ври, след което се налива в термос и кисне 6 часа. Пие се в течение на 12 часа на порции, не превишаващи обема на 1 ч. л. Процедурата се повтаря 3 дни поред, след едноседмична почивка се прави още един 3-дневен курс на лечение, но не повече. Следващото приложение на отварата от дафинов лист трябва да е едва след година.

При лечението се изключва алкохолът и месната храна.

При захарен диабет

5 сухи листа се заливат с чаша кипяща вода и киснат в термос 24 часа. Това количество се изпива за един ден на 3 приема, 30 мин. преди хранене. Курс на лечение 2-3 седмици.

Противопоказания

Отварата от дафинов лист е категорично противопоказана при бременност, кърмене, язва на стомаха или дванадесетопръстника, панкреатит, остър холецистит, склонност към запек, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *