Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митове за храненето: вярно и невярно

Милиони хора приемат за чиста истина максими, които не са доказани научно или не са проверени от собствения им опит. Така е и с митовете за храненето. Ето ги!

hranaИстински легенди се разказват за стридите като афродизиак. *Медицината потвърждава, че те са основателни. Стридите съдържат голямо количество аминокиселини и това причинява рязко повишение на активността на половите хормони. Истина е, ако ви предстои любовна нощ и портфейлът ви го позволява – вечеряйте стриди! Само внимавайте да са пресни…

*Често се твърди, че ако паднала на пода храна бъде вдигната бързо, тя не е замърсена и може спокойно да се хапне. Нищо подобно! Ако едно сушено плодче падне в краката ви, то моментално обраства с всякакви бактерии, някои от които достатъчно опасни. Сред тях може да е т.н. клебсиела, която провокира заболявания на отделителната система. Все пак е добре да се знае, че ако падналият продукт е солен, бактерии по него не полепват, отбелязват от medikforum.ru.

*Кафявата захар е по-безвредна от бялата. Наистина ли? Изследванията показват, че в това отношение двата продукта не се отличават един от друг. И двата са опасни при злоупотреба.

*Експериментите потвърждават, че притоплянето на месо в микровълнова фурна е вредно. Защо ли? Оказва се, че тази операция разрушава съдържащия се в протеиновите продукакти витамин В12!

*Още един мит: морската сол не е вредна! Мнението на науката е категорично: и каменната, и морската сол влияят на организма по един и същи начин. За бъбреците и артериалното ви налягане не е добре, ако прекалите и с най-качествената морска сол!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *