ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Любовната кухня е кухня на здравето!

Кухнята с храни от групата “афродизиак” при повечето народи по света е и кухня на здравето. В състава на нейните блюда по принцип влизат така необходимите на човешкия организъм белтъци, витамини и минерали на плодовете, зеленчуците, морските дарове, растителните мазнини и сирената.

skaridiТака например скаридите доказано са афродизиак; при това те съдържат прекрасни белтъчини и цинк, припомнят от www.eg.ru. В същото време науката е наясно и с това, че важните за сексуалните ни фантазии и активности морски дарове вдигат опасно нивото на холестерина ни. Ето защо е необходимо негативните последици предварително да се неутрализират, като се намери най-балансираното съчетаване на храни. Скаридите вървят чудесно с рукола. Руколата неутрализира възможните токсични ефекти и снабдява организма с каротиноиди и витамин С, поддържа сексуалното здраве и улеснява усвояването на цинка от скаридите.
Освен това руколата е антиканцероген – растението предотвратява злокачественото израждане на клетките. Скаридите се съчетават добре и с чесън, стига да ви харесва специфичния му аромат. Древните римляни са смятали, че чесънът прави жените влюбени, а мъжете – силни. Блюдото със скариди, което вече се очертава, няма да мине без няколко капки зехтин. То добавя витамин Е – отговорен за производството на хормони. Онези хормони, които са свързани не просто със сексуалната тяга, а с желанието за зачеване.

Салата от рукола и скариди
Продукти: една шепа скариди, 50 г рукола, 50 г доматчета чери, 200 грама пармезан, балсамов оцет, сол и подправки на вкус.
Приготвяне: измитата и изчистена рукола се оформя в чиния като купчинка. Върху нея се поставят разрязаните на половинки доматчета. Скаридите се обръщат за кратко върху нагорещен тиган с малко зехтин, докато станат розови. Поставят се върху руколата и се посипват с настъргания пармезан. Поръсват се с балсамов оцет. По желание – сол, чесън, други подправки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *