Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са основните средства за прикриване на старческите петна?

Можете да скриете петната с коректор или фон дьо тен.

Някои разновидности съдържат и специални хидратиращи масла. В магазините за декоративна козметика ще ви помогнат да изберете подходящ нюанс (обикновено – с 1/2 тон по-светъл от цвета на кожата) и ще ви обяснят как да нанасяте продукта.

петна старчески
Можете да скриете петната

Ето още няколко идеи:

  • През лятото избягвайте излагането на слънце от 10 до 16 часа, а през останалата част от годината – от 10 до 14 часа.
  • 30 минути преди да излезете на слънце намажете откритите части на кожата с подходящ слънцезащитен крем (с фактор най-малко 15). Най-ефикасните продукти срещу старчески пет­на съдържат цинков окис или титанов диоксид. При по-продължително излагане на слънце повтаряйте процедурата през 2 часа.
  • Носете шапка с широка периферия (най-малко 10 см), за да предпазите лицето и шията си от слънцето. Изберете модел с памучен хастар – плетените сламени шапки не са особено ефек­тивни.
  • След излагане на слънце намазвайте кожата с маслен разтвор на витамин Е. Той е антиоксидант и предотвратява появата на старчески петна, неутрализирайки опасните свободни радика­ли. Можете да го използвате само след излагане на слънце, защо­то под въздействието на слънчевата светлина той самият става източник на свободни радикали.

Да потърсим ли лекар за съвети и лечение на старческите петна?

Старческите петна не са опасни за здравето. Но ако е налице парене, сърбеж, кървене или промяна на цвета и размерите им, трябва да се консултирате с лекар. Някои форми на меланома наподобяват стар­чески петна. Обърнете се към специалист и в случай че домашното лечение не доведе до желания резул­тат – ако е необходимо, ще ви бъдат назначени проце­дури за отстраняване на петната с лазер или течен азот.

Крем със секрет от охлюв
Крем със секрет от охлюв – изглажда бръчките, премахва старческите петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *