Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доказано: една чаша бира на ден пази сърцето!

Бирата е полезна за сърцето, защото подобрява еластичността на важни кръвоносни съдове.

biraЧаша бира дневно е достатъчна, за да оптимизира снабдяването на главния мускул с кръв и кислород, пишат от topnews.ru. Системната употреба на пиво предпазва от сърдечни заболявания и намалява риска от инфаркти.

Разбира се – важна е дозата, подчертават британски изследователи. Положителната характеристика не засяга наливането до безпаметство и пиянските количества. Става дума за половин литър, а ако чашата побира толкова – добре е да оставим на дъното няколко недопити глътки. Съдовете около сърцето подобряват еластичността си и работят качествено в продължение най-малко на два часа. Това е достатъчно, за да се редуцира опасността от сърдечни пристъпи с 30%.

Теорията е проверена чрез експерименти с доброволци – 17 мъже на възраст от 20 до 30 години. Специална апаратура проследила как работят сърдечните им мускули след “почерпка” с качествено пиво, безалкохолна бира и водка. Подобрената еластичност се проявила най-ясно при бирата с алкохолно съдържание. Предполага се, че важна роля тук играят не само алкохолът, но и хранителните съставки от групата на антиоксидантите. По-категорични резултати дали марките тъмно пиво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *