Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кръводаряването спасява от инфаркт и рак!

Даряването на кръв за донора е почти толкова полезно, колкото и за реципиента!

ruvДо изводи за ползата от кръводаряването са достигнали изследователи от Калифорнийския университет в Сан Диего. Всички ние знаем какви важни компоненти съдържа човешката кръв и колко важно е нуждаещият се да я получи навреме, но в последно време се натрупва информация за това – как се отразява кръводаряването на човека, който се лишава от тази жизненоважна течност. Оказва се, че донорството предпазва от инфаркт, а може би и от рак, информират от medikforum.ru! Освен това лишаването от половин литър кръв “спестява” около 600 калории.

Даването на кръв намалява съдържанието на желязо – а то е един от факторите за сгъстяване на кръвта и изработването на опасните свободни радикали.
Ако нивото на желязо в кръвта е високо, има опасност от ускорено окисляване на холестерина и затруднено преминаване на кръвта през кръвоносните съдове. Даването на кръв снижава нивото на желязото. Редовните кръводарители на практика постигат по естествен път онзи ефект, заради който се приемат медикаменти от групата на антикоагулантите. Последните са известни като профилактични средства срещу инсулти.

Американските учени правят извод, че ако хората на възраст от 43 до 61 години дават кръв на всеки 6 месеца, рискът да умрат от инсулт и инфаркт е минимален. Финландски експерти са изследвали 2 682 души и са установили, че при донорите инфарктите се случват с 88% по-рядко отколкото при хората, които никога не дават кръв.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *