Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Еластичен бинт спасява от дълбоката венозна тромбоза

Носенето на еластични бинтове върху краката спасява хората, преживели инсулт.

veniЕластичният бинт намалява риска от дълбока венозна тромбоза, твърдят от medikforum.ru. Дълбоката венозна тромбоза може да се развие в белодробна емболия и да причини смърт. Съвременната медицина все още не разполага с лекарство, което може да предотврати тромбозите, категорични са специалистите. Разбира се, положителни резултати дават антикоагулантите, но техният прием за пациенти с инсулт крие определени рискове.

Продължителният им прием може сам по себе си да причини мозъчни кръвоизливи.
Учени от Университета в Единбург изясниха, че обикновената компресия на краката с помощта на еластични бинтове до голяма степен намалява риска от подобни състояния. Ето защо те препоръчват на хората, преживели инсулт, да носят еластични превръзки на краката.

Този вариант за профилактика на дълбоката венозна тромбоза е евтин, лесен за осъществяване и сигурен, уверяват шотландските медици. Еластичните бинтове стимулират кръвообращението в долните крайници; кръвта не се застоява и рискът от образуване на тромби намалява. Ако образуван във вените тромб достигне до кръвоносните съдове в белите дробове, те биват блокирани и се достига до остра сърдечна недостатъчност. Именно такива състояния са предотвратили шотландските учени, прилагайки методиката на 2800 пациенти в различни британски болници. Еластичните превръзки се оказали решаващи за оцеляването на пациентите в първите дни след прекараните инсулти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *