Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се предпазим от тромбозата на пътешественика?

През последните години възможностите за дълги пътувания нарастват. Милиони хора летят със самолети на далечни разстояния или пътуват денонощия наред с автобуси.

trombozaУвлечени по преживяванията си, хората не винаги обръщат внимание на един прост факт: дългият престой в едно и също /седнало/ положение може да причини сериозни здравословни проблеми или дори смърт! Работата е там, че в подобни условия се получава застой на венозна кръв в долните крайници. Реална е вероятността там да се образува тромб, който да причини емболия /запушване/ на белодробната артерия.

Авиокомпании и медици от цял свят следят статистиката за подобни инциденти и твърдят, че на всеки два часа самолетен полет в неподвижно положение рискът от тромбоза нараства с 18%, отбелязват от medlinks.ru. При самолетни полети над 4 часа рискът нараства двойно. Първоначално се е смятало, че причина за рисковите прояви е тясното пространство в икономичен клас, но събития са се случвали и с пътуващи в по-луксозни условия. Според наблюденията такъв риск има също и за екипажите и помощния персонал в туристическите возила.

За да се избегнат крайните ситуации, при които краката ви са отекли безобразно и не можете да си поемете дъх, е необходимо за се спазват няколко задължителни правила при дълго пътуване:

*Гимнастика на място – сгъване и разгъване на ставите; разходка между седалките; смяна на седналото положение с изправено при всяка удобна възможност.
*Поемане на достатъчно течности, за предпочитане вода.
*Отказ от алкохол, сънотворни и седативи.
*Избор на подходящи дрехи и обувки, които няма да притесняват тялото или да притискат важни кръвоносни съдове.
*Носене на специални чорапи или терлички, които авиокомпаниите препоръчват за преобуване за времето на полета. Те не стягат ходилото, но в същото време поддържат тонуса на долните кръвоносни съдове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *