Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Летни грижи за досадното акне

Ако не искате да се сдобиете с pizza face в началото на учебната година, не спирайте да се грижите за кожата си и през лятото

акне

Това съветва тийнейджърите с акне дерматологът д-р Петьо Брезоев. Той обръща внимание на това, защото лятото обикновено добре повлиява пъпките по лицето, врата, гърба и гърдите, а някои дори временно изчезват. Поради тази причина тийнейджърите често спират лечението на акне и занемаряват грижите за кожата.

„В началото на есента резултатът е налице – състоянието на засегната от акне кожа е значително влошено. За това допринася и употребата на слънцезащитни кремове“, посочва д-р Брезоев.

Проблемната кожа изисква безупречна хигиена – тя трябва да се третира 2 пъти дневно с почистващо мляко, препоръчано от дерматолог. Пъпките не бива да се стискат, защото се засилва възпалението, което може да се разпространи по здравите участъци. Освен това се повишава рискът от образуване на тъмни петна и белези. Добре е да се избягва гримирането. В края на деня лицето трябва да се почисти основно.

Профилактично е добре да се взимат витамини и микроелементи, препоръчани от дерматолог. Добър ефект има и парната баня с розмарин, лайка, копър или мента, спомагаща за по-лесното премахване на черните точки, които могат да предизвикат акне, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *