Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Морски дарове – част 2

Бъдете внимателни с произхода на всякакъв вид морски дарове!

Част 1

 

В Япония са констатирани високи нива на отравяния с живак от потреблението на месо от китове и делфини, както и риба тон.

Стридите са с високо съдържание на протеини, цинк и Омега-3 и с ниско съдържание на холестерол. Съдържанието на цинк в стридите е повече отколкото в другите храни, а той поддържа репродуктивната и половата функция особено при мъжете. Имат достатъчно документирани качества на афродизиак, тъй като подобряват настроението и регулират нивата на стрес. Също така са чудесен източник на витамини А, С и В12, които са жизненоважни за енергията.  А доброто ниво на калций е подходящо за костите. Като начало хапнете 1-2  стриди, за да видите дали няма да получите някаква алергична реакция. Лошите стриди могат да причинят хранително отравяне. Всъщност това се отнася за всички морски дарове – започвайте внимателно консумацията със съвсем малко количество.

Мидите имат високо съдържание на йод, което е много полезно за хора с неоптимално функциониране на щитовидната жлеза. Йодът помага на слабо активната щитовидна жлеза да произведе тирозин – хормонът, който я прави ефективна и. Това е проблем за повечето жени, които се оплакват от лесна умора, поради което в тяхното лечение се включват храни с високо съдържание на йод. Освен това мидите съдържат селен, желязо, фолиева киселина, витамин А, витамини от група В, цинк и Омега-3. Една порция миди ще ви предостави ежедневните нужди от В12 и над половината от нуждите на йод.

Пресните скариди са със супер високо съдържание на витамин В12, който е необходим за клетъчното делене и липсата на който става проблем за много хора с напредването на възрастта.  Селенът в тях има много защитни свойства и подпомага функцията на имунната система, като също е важен за оптималната функция на щитовидната жлеза. Ако имате висок холестерол, яжте скариди само като рядък лукс.

 

 

 

По-здрави с морски дарове

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *