ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Морските дарове намаляват риска от инфаркт наполовина!

Ако включите една порция морски дарове в седмичното си меню, може да намалите наполовина шансовете да получите сърдечен удар.

Скаридите, раците, калмарите и октопода са също толкова пълни с витамини, минерали и рибено масло като сьомгата или треската. Всички те съдържат Омега-3 мастна киселина, известна с това, че подпомага здравето на сърцето. Опитайте се да ядете пресни морски дарове, тъй като замразените могат да съдържат повече натрий – така ще консумирате два пъти повече от препоръчваните 6 грама на ден.

Ето какво основно се съдържа в любимите ни морски дарове:

Сьомга – много високи нива на Омега-3. Едно скорошно проучване доказа, че морската Омега-3 може да помогне при лечението на зрението на хора, страдащи от свързана с възрастта дегенерация на макулата, което причинява замъглено зрение.

Рак – това десетокрако ракообразно е с високо съдържание на протеини и Омега-3. Има следи от елементи на селен и хром, както и калций, мед и отлични нива на цинк. Те имат противовъзпалителни свойства и са полезна за хора с артрит, а също и намаляват кръвното налягане. Селенът е мощен антиоксидант и минерал. Повечето ракообразни са с високо съдържание на холестерол, затова са полезни малки количества.

Калмарът е един добър източник на протеини. Той също съдържа Омега-3 и освен това мед, цинк, витамини и йод. Храните, които съдържат мед са от жизненоважно значение за усвояване, съхранение и обработване на желязото, което формира червените кръвни клетки. Високите нива на В2 спомагат за облекчаване на мигрената, а фосфорът помага на калция при изграждане на костите и зъбите. Най-добре се запазват свойствата му при задушаване или печене на скара. Пърженият калмар не се препоръчва.

Пет причини да включите риба в ежедневната си диета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *