БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Музиката лекува, музиката разболява

Музиката върши чудеса: сваля стреса, подобрява настроението и общото самочувствие

рок музика

Но може и да разруши психиката… Специалисти от Медицинския колеж в Мериленд установили, че слушането на любимата музика влияе положително на работата на кръвоносната система. Най-голяма полза за организма носи слушането на класически произведения и народни мелодии. Освен това класическата музика влияе позитивно на способността на хората за пространствено мислене, повишава концентрацията на вниманието и аналитичните възможности на мозъка. Естрадните и леките танцувал ни ритми не оказват никакво положително въздействие, а тежкият рок дори е вреден – може да доведе до психически заболявания и не само.

Група белгийски лекари, начело с доктор Марк Нопен, твърдят, че всяка силна музика може да предизвика спонтанен пневмоторакс – заболяване на белите дробове и горните дихателни пътища. Според тях постоянно повтарящите се ниски честоти карат белите дробове да вибрират, от което се нарушава ритъмът на дишането.

Съществуват честоти, които сякаш „кодират“ подсъзнанието. Те присъстват например на касети със записи с психологически тренинги, езикови курсове, медитативни и трансови техники, понякога (неофициално) и в рекламни клипове. Това помага по-добре да се усвоява необходимата информация, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *