Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рокмузиката действа като наркотик

Макар и заклеймена като вредна и опасна, тя все още е любим жанр на милиони хора по света

алис купър

Появата на рокмузиката се отнася към 50-те години на миналото столетие и съвпада с разпространението на наркоманията и началото на сексуалната революция на Запад. При слушането на роккомпозиции често младите хора -основната публика на тази музика, изпада в състояние на транс, почти аналогичен на възникващия при приемане на наркотични вещества.

Рокът е като наркотик, само че не се преследва от закона и е значително по-евтин. Неслучайно феновете на този музикален жанр са готови да продадат душата си, за да притежават записи на своите кумири. Католическият свещеник и изследовател на рок-н-рола Жан-Пол Режембал пише: „Силата на рока е заключена в отривистите пулсации, ритмите, предизвикващи биопсихическа реакция на организма, способна да повлияе върху функционирането на различни органи на тялото (може да бъде ускорен сърдечният пулс и да се увеличи адреналинът). Ако например ритъмът е кратен на 1,5 удара в секунда и се съпровожда с мощен натиск на свръхниските честоти (15-30 гХц), той може да предизвика силна възбуда. При ритъм, равен на два удара в секунда и на същите „честоти“ слушащият изпада в танцувален „транс“, подобен на наркотичния.

Съвременните рокгрупи работят в диапазона от 80 хиляди Хц до 20 и дори по-ниски. Интензивността на звука достига до 120 децибела, макар че човешкият слух е настроен за средна интензивност 55 децибела. Това е решителен щурм върху цялата личност“.

Било установено, че слушането на рок влияе и върху способността за мислене. Ако слушат рокмузика в течение на 10 минути, ученици от седми клас забравят за известно време таблицата за умножение! А японски изследователи задавали на посетители на рокконцерти три прости въпроса: „Как се казвате?“, „Къде се намирате?“ и „Коя година сме?“. И нито един от запитаните не могъл да отговори и на трите!

Според германския професор Б. Раух рокмузиката предизвиква секретирането на хормони на стреса, което води до изтриване на част от запечатаната в мозъка информация и до постепенна умствена деградация. А швейцарски медици доказали, че след посещение на рокконцерт се влошава ориентацията и се снижава прагът на реакция на дразнители. Типична картина се наблюдава и след приемането на наркотици, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *