Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво е лечението на скърцането със зъби?

Един от най-разпространените проблеми, свързани с челюстите, е скърцането със зъби. Скърцането със зъби по вре­ме на сън (познато под наименованието бруксизъм) най-често е последвано от гла­воболие през деня. За облекчаване на симптомите вземайте болкоуспокояващи медикаменти, но е наложително да се консултирате и със зъбо­лекар. Междувременно може би ще ви бъдат полезни следните препоръки.

 

Какъв е реално проблемът?       

Стискането на челюсти и скърцането със зъби през нощта почти винаги са не­съзнателни действия. Обикновено са свързани със стресовите ситуации, преживени през деня. Най- честата предпоставка са напрежението и гневът. Нормално зъбите контакту­ват само по време на хра­нене и преглъщане и не са пригодни да понесат този продължителен натиск. В резултат се стига до главо­болие и болка в TMC, а по­някога и до напукване на зъбите.

 

АКО СКЪРЦАТЕ СЪС ЗЪБИ…

 

Време за почивка

  • В часовете преди лягане прогонете тревожните мисли и не гледайте филми, изпълнени с напрежение. Това е най-не­подходящият момент да изчислявате финансовите си задълже­ния, да гледате трилъри или да коментирате роднините на сво­ята половинка. Отложете тези занимания за следващия ден. Ако не можете да се абстрахирате от тревогите, планирайте всички задачи, които ви предстоят. Непосредствено преди сън вземете топла отпускаща вана.
  • Докато сте във ваната, направете компрес на челюстите с па­мучна кърпа, потопена в гореща вода. Топлината ще предизви­ка отпускане на мускулите. Можете да приложите процедурата и в леглото.
  • Преди да заспите, опитайте следната техника за последова­телно отпускане. Легнете по гръб и стегнете мускулите на хо­дилата. Задръжте за няколко секунди и отпуснете. Повторете същото упражнение с мускулите на подбедрицата, бедрата и се­далището. Продължете нагоре по тялото и завършете с муску­лите на шията и челюстите. След края на серията ще почувства­те тялото си напълно отпуснато.
  • Вечеряйте най-малко 1 час преди лягане. Когато спите с пъ­лен стомах, вероятността да скърцате със зъби е по-голяма.

 

Алкохолни напитки

Ограничете консумацията на алкохол, особено вечер. Спе­циалистите не са единодушни по отношение на причината, но е установено, че хората, които вечер пият алкохол, много по-често скърцат със зъби по време на сън.

 

Няколко факта за пастата за зъби, които със сигурност не знаете

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *