Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ако скърцате със зъби преди лягане изяжте една ябълка

Терминът „скърцане със зъби” произлиза от гръцката дума brychein, което всъщност означава „пясъчни зъби”. Според различни доклади бруксизмът се наблюдава при 1-3% от хората от различни възрасти и националности. Това заболяване може да се причисли към групата на сомнамбулизъм, хъркане, нощно напикаване и кошмари.Това заболяване според учените се случва при хора, които са подложени на стрес и на напрежение, гняв и вълнение преди лягане.

Има някои начини да се справите с това заболяване:

  1. През деня опирайте зъбите си само когато дъвчете или гълтате нещо.
  2. Ако скърцате със зъби преди да си легнете изяжте една ябълка или парче суров карфиол. Това може да успокои устата ви и да не скърцате със зъби през ноща.
  3. Сгънете хавлиена кърпа и я намокрете с гореща вода. Правете компреси с нея, колкото можете по-често преди лягане. Професор Х. Пери от щата Оклахома казва, че това е начин чрез които ще отслабите напрежението в мускулите и дори ще намалите главоболието, ако има такова.
  4. Преди всичко е нужно да се успокоите преди сън. Експертите са единодушни, че скърцането със зъби става предимно, когато сте напрегнати. Затова е нужно да намалите приема на кофеин и храни богати на въглехидрати, вземете топъл душ преди лягане, не се претоварвайте преди лягане, а може да опитате техники като релаксация и медитация.
  5. И накрая вземете лист хартия и се опитайте да напишете със свой думи какви са чувствата ви когато не спите цяла нощ заради „скърцането със зъби”. Това в много от случайте помага.

Как може да спрете скърцането със зъби

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *