ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Наистина ли чипсът е толкова вреден?!

Картофеният чипс е един от страшните сънища на диетолозите. Те биха го забранили завинаги!

chips9Чипсът отключва едни от най-неприятните болести, свързани със затлъстяване, увреждане на бъбреците и сърдечно-съдовата система, припомня medikforum.ru.
Но чипсъ т не е само това! Той подобрява настроението, а поеманите с картофените корички мазнини подпомагат усвояването на витамини от зеленчуците.

Растителните масла, в които се пържат картофените плочки, съдържат полезни за организма вещества – например омега-6 мастни киселини и линолова киселина. Ето защо, макар преобладаваща част от лекарите и диетолозите да отхвърлят тази храна, ние не трябва да се отказваме съвсем от нея. Просто не бива да се прекалява! – уточняват изследователи от университета в Мисури.

Американските изследователи са убедени, че чипсът може да попълни недостига на растителни мазнини в организма и в този смисъл е препоръчителен за хора, които по принцип не употребяват мазнини. В такива случаи чипсът може да замени авокадото или орехите Разбира се – мярката не бива да се нарушава! Увлечението по чипса води все пак до затлъстяване, хипертония, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *