Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо картофеният чипс създава зависимост?

Немски учени разкриха как и защо у любителите на фаст фууд се създава зависимост от картофения чипс.

4ipsНе яжте чипс! Картофеният чипс, който похапваме, активира определен мозъчен център, обясняват от sobesednik.ru. Активността на този мозъчен център е с по-високи стойности, отколкото при която и да е друга храна. Вкусът на чипса активизира същите зони, които реагират на приема на наркотици. Протичат аналогични процеси, както при проявата на зависимостите, включително и наркотичната.

Важно е това, че след яденето на чипс обикновено повечето любители усещат еуфория, след която се появяват вялост и апатия. Никаква друга храна, дори еквивалентна на чипса по калории, няма подобно въздействие. С механизма на зависимостите се обяснява непоклатимият търговски успех на този продукт от години.

Чипсът е една от храните, силно желани от подрастващите, но сочени като неподходящи за здравословно хранене. Освен с описания механизъм чипсът натоварва подрастващия организъм със сол, мазнини и консерванти. Борбата с детското затлъстяване, диабета и ранните проблми на сърдечно-съдовата система очевидно минава през дълъг период на разясняване и просвета в семейството и училището. Фактът, че въпросната тема е проблемна в световен план, свидетелства колко трудно всъщност се преодоляват формирани с години вредни навици. Особено ако става дума за храни, свързани с механизма на зависимостите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *