ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отглеждайте си лекарствени растения!

Много лекарствени растения могат да се отглеждат от семена, други се размножават от издънки. Ако ги отглеждате у дома, ще се наслаждавате на гарантирано пресни и екологично чисти продукти.

Алое вера

Купете 2-3 малки растения и ги засадете в сандъче на перваза. Кухнята и отопляваната оранжерия са най-подходящото място за тях, но внимавайте да не изсъхнат или измръзнат – при температура под 5оС ще загинат.

Употреба – при повърхностни порязвания или изгаряния отрежете в основата един месест лист от растението и изцедете гела му директно върху засегнатото място. Като изсъхне, той се превръща в защитен слой, който не позволява на бактериите да попаднат в раната и задържа влагата в нея.

Лайкаlaika-malka

Лечебната лайка е едногодишно растение, което обича места с добре дренирана почва и шарена сянка. Сади се, когато опасността от слани е преминала. Поръсете семената, отъпчете мястото и поддържайте почвата влажна.

Употребяват се цветовете, когато са напълно разцъфтели. Окачете стръковете с цветовете надолу над хартиена торба, в която да се събират капещите венчелистчета. Чаят от лайка помага при храносмилателни разстройства и стрес.

Чесън

Едно от най-непретенциозните растения. В началото на годината изберете 1 едра и здрава глава чесън, разделете я на скилидки и ги засадете на 5 см дълбочина в редица, на разстояние 15-20 см една от друга. До лятото от всяка скилидка ще се оформи глава чесън, която през юли-август ще бъде узряла. Не късайте стъблата – сплетете ги на плитка и я окачете на топло и проветриво място, за да изсъхне.

Употребявайте чесъна за готвене и за директна консумация. Той повишава защитните сили на организма ви, ако всеки ден изяждате по 1-2 скилидки.

Пиперлива ментаpiper-menta-malka

Това ароматно растение се отглежда от коренища във влажна почва с обилно слънчево греене. Засадете го в саксия без дъно, вкопана в почвата. Може и в сандък, но му осигурете достатъчно влага.

Употребявайте листата пресни или сушени, като подправка или чай. Облекчава стомашни неразположения. Използва се като вода за изплакване на устата и при простуда към запарката за инхалация.

 

Алое вера

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *