ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пет безопасни рецепти за отслабване

Диетолози смятат, че спазването на няколко безопасни рецепти може да помогне на всеки човек да държи под контрол килограмите си. Ето ги:

failed-weight-loss1• Идеалната закуска е от 7.30 до 8.30 часа. Специалисти от Университета Лойола в САЩ смятат, че тогава е най-мощният кортизонов пик в организма ни. Кортизонът е нашият хормон на активността. Храната, поета в рамките на час след събуждането, усилва скоростта на обменните процеси с 20%. Идеалната закуска трябва да включва белтъчини (варено постно месо) и въглехидрати (каши, мюсли, пърнозърнест хляб). Хората, които закусват по този начин, през деня се нахранват с по-нискокалорична храна и не изпитват синдрома на нощния глад, отчитат от www.kp.ru.

• Бързите диети, които обещават чудеса, не са за препоръчване. Първата цел в програмите за редукция е да стопите 10% от теглото си. Това ще намали риска от болести, съпътстващи затлъстяването, и ще ви вдъхне самочувствие. Не забравяйте: бързо стопеното тегло не е мазнина, а вода. Ако чрез някакви диети, хапчета или чайове губите повече от 200 грама на ден, вие просто изпитвате пикочогонния им ефект. Безконролното прилагане на такива средства може да наруши калий-магнезиевия баланс и да започне да ви мъчи сърцебиене. Опасно е!

• Ако сте решили да отслабвате, задължително контролирайте нивото на половите хормони и хормоните на щитовидната жлеза. След 35-годишна възраст обикновено проблемите с теглото имат връзка с хормонален дисбаланс. Бързото отслабване може да засегне производството на естроген и прогестерон, затова не е зле да направите консултация и с гинеколог.

• Използвайте всяка възможност да ходите пеш и да натоварвате различни мускулни групи. Идеалното раздвижване изисква поне 40 минути до час ходене.

• Прекарвайте повече време на открито. Това ще ви помогне да си набавите приличен запас от “слънчев” витамин D – нещо, което е важно за вашето здраве без значение колко килограма сте успели да стопите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *